Így készül a legfinomabb házi sajttorta

nlc | 2016. Január 24.
Valami különleges finomságot keresel, amivel mindenkit leveszel a lábáról? Jöjjön egy mennyei sajttorta, aminek az elkészítése könnyebb, mint elsőre gondolnád.

A sajttorta az egyik legfinomabb sütemény. Elkészítése csöppet sem bonyolult, ráadásul napokig eltartható, frissességét hűtve megőrzi. Ha egyáltalán félre kell tenni, mert annyira különleges, hogy többnyire azonnal elfogy. Próbáld ki a legfinomabb házi készítésű sajttorta receptjét.

Az egyszerűség kedvéért a mennyiségeket bögrében adjuk meg. 1 bögre = 2,5 dl

Mennyei sajttorta (fotó: Profimedia)

A házi sajttorta hozzávalói

A tésztához

A sajttöltelékhez

Elkészítése:

A sütőt melegítsd elő 170 fokra. A tésztához a hozzávalókat alaposan keverd össze, majd simítsd kb. 20-22 cm átmérőjű sütőtálba.

A sajttorta töltelékéhez a mascarponét a cukorral, a tojássárgákkal, a citromlével és a vaníliaaromával robotgép segítségével keverd krémesre. A tojásfehérjékből keményre vert habot – lehetőleg lyukas fakanállal – adagonként keverd a sajtkrémhez. Az elkészült tölteléket öntsd a tortára, majd told az edényt a sütőbe 35 percre. A sütési idő lejártát követően kapcsold ki a sütőt, de a sajttortát még hagyd bent egy órát. Fontos, hogy addig ne nyisd ki a sütő ajtaját.

Amikor lehűlt, a sajttortát tedd hűtőszekrénybe, majd hidegen szeleteld.

Mik vannak?!

A sajttorta nem csak édesség. A Cheesecake (magyarul: Sajttorta) még egy dal is, amely a 2014-es Eurovíziós Dalfesztiválon hangzott el. A dalt a fehérorosz Teo adta elő angol nyelven. A sláger a döntőben 43 pontot ért el, ami a 16. helyet jelentette a 26 fős mezőnyben.

Nem szereted a sajtot? Jöjjenek a kávés desszertek!

Exit mobile version