Savanyítsunk céklát!

cafeblog/sajatotthonproject | 2016. Január 26.
Ilyenkor télen kevesebb zöldséget fogyasztunk. Igaz, a kínálat sem olyan bőséges, mint tavasszal.

Nem olyan régen a barátnőmnél, Mónikánál voltam. Segítettem neki, és utána közösen megebédeltünk. Paprikás krumpli volt a menü, de megkérdezte, hogy kérek-e mellé céklát. Hát persze! Anyukája készítette, és nagyon finom volt. Akkor jutott eszembe, hogy miért ne csinálnék magamnak én is céklát? Csakis magamnak, mert Férj még a látványától is rosszul van. El is mentem a zöldségeshez és vettem másfél kilónyit. Hazahoztam és neki is álltam elkészíteni.

Sosem csináltam előtte, gondoltam, csak nem lehet olyan nagy kunszt… és igazam is lett.

Savanyú cékla recept:

Ennyi az, amire szükségünk van. Első lépésként a céklát vízbe tesszük és körülbelül egy órán keresztül főzzük.

 

A folytatásért kattints a Saját otthon projekt caféblogra!

Exit mobile version