Banános panna cotta vendégváróban

cafeblog/levendulalany | 2016. Január 27.
Gyors vendégváró finomság, amely számtalan módon elkészíthető. Csak reggel vagy előző este összedobja az ember pár perc alatt, és pár óra múlva igazi finomságot kapunk.

Jelen recepthez egy fél itthon tengődő banán jelentette a kiinduló pontot. De bármilyen gyümölccsel, lekvárral kipróbálható. A banánt felszeletelem, a cukorral forralni kezdem, amíg össze nem kocsonyásodik. A tálkák aljára kanalazom, szépen eloszlatom.

A tejet a habtejszínnel közepes lángon melegíteni kezdem folyamatos kevergetés mellett. A cukrot a zselatinporral jól elkeverem. Mikor felforr, lehúzom a tűzről, és hozzákeverem a cukros-zselatinos keveréket. Addig keverem, amíg feloldódik. Ha langyosra hűlt, szűrő segítségével a kis tálkákba mérem. A hűtőbe teszem. Megvárom, amíg megdermed.

Banános panna cotta recept

 

 

A folytatásért kattints a Levendulalány caféblogra!

Exit mobile version