Gyors, isteni kakaós csiga egyszerűen

cafeblog/sutisdobozom | 2016. Január 28.
Volt egy rossz élményem még tinikoromban. Kelt tésztát akartam készíteni, ha jól emlékszem, akkor aranygaluskát. A kukában végezte, mert a tészta nem akart dagadni.

Azóta ha kelt tésztás receptet láttam, átlapoztam. Aztán kb. egy éve megpróbáltam ismét az aranygaluskát elkészíteni (mondjuk kezdhettem volna valami egyszerűbbel is), és most nem hagytam magam, nagy előkészületek után megsütöttem, és gyönyörű lett, na meg nagyon finom. Így ma már a kelt tésztás recepteket sem lapozom át. Bevallom, hogy eddig azt gondoltam, hogy kakaós csigát sütni nagyon nagy munka és macera, de tévedtem. A tésztát 5 perc alatt összegyúrtam, a kelesztési idő alatt összedobtam egy levest, így sütés után készen volt az ebéd.

Fontos elmondani, hogy tojás nélküli édesség, és ha a tejet szójatejre cseréljük, akkor a tejfehérje-allergiásoknak is kedveztünk. Ez a tojás nélküli kelt tészta nagyon hálás. Könnyű vele bánni, gyúrni és nyújtani. És gyakorlatilag bármivel szépen tölthető, fahéj, kakaó, diókrém, sonka-sajt-újhagyma. Azt hiszem, hogy sűrűn fogom az ebédhez, vagy akár reggelihez tálalni a kakaós csigát!

Gyors kakaós csiga

 

A folytatásért kattints a Sütisdobozom caféblogra!

Exit mobile version