Ennek a sós gofrireceptnek az a legnagyobb előnye, hogy számtalan változatban elkészíthető, így szinte mindennap másféle reggelit állíthatsz össze magadnak villámgyorsan.
Az omlettgofri hozzávalói személyenként
- 2 tojás
- 3 evőkanál tej
- 1-1 evőkanál reszelt mozzarella, apróra vágott kaliforniai piros paprika, bacon szalonna
- 1 brokkolivirág feldarabolva
- ízlés szerint só, bors
Így készítheted el az omlettgofrit
Melegítsd elő a gofrisütőt. Kevés olajjal kend ki a lapot. A tojásokat a tejjel verd föl, majd a többi hozzávalót is keverd el benne alaposan.
A tojásos keveréket simítsd el egyenletesen a gofrisütőben. Hajtsd rá a tetejét, és kb. 4-5 percig süsd a gofrit. Ha több személyre készíted az omlettet, akkor természetesen a második adaghoz ismét olajozd a sütőlapot.
Reszelt sajttal megszórva, forrón tálald az omlettgofrit.
NLCafé tipp: A sós gofrihoz az idényhez igazodva és az ízlésednek megfelelően használhatsz apróra vágott paradicsomot, cukkinit, póréhagymát, zöldhagymát, virslit, kolbászt, szalámit, sonkát.
További gofrireceptek az NLCafén
- Ismerd meg a tökéletes gofri receptjét és történetét
- A rosszkedv ellenszere a ropogós csokis gofri
- Így készül az öt elem gofri
- Keresztezték a gofrit a falafellel
Forrás: Pinterest