Tényleg annyira egyszerű, hogy magam is meglepődtem rajta, gondolkodtam is, hogy biztosan csak ennyi a recept?! Sült burgonya, sertéshús és tükörtojás. Jelentem: igen! Mi ketten elfogyasztottuk az alábbi adagot, igaz, utána mozdulni sem bírtunk.
Sertésszelet Holstein módra
- 6 szelet karaj, csont nélkül
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt, fekete bors
- kevés liszt
- kevés olaj a sütéshez
Körethez:
- 1 kg hasábburgonya
- 6 tojás
- olaj a sütéshez
A húst megmossuk, szárítjuk, majd kiklopfoljuk, mint mikor rántott húst készítünk. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, éppen csak a serpenyő alján legyen. Egy tányérba egy kevés lisztet szórunk, majd a húsok mindkét oldalát a lisztbe forgatjuk. A serpenyőbe tesszük és kb. 10-15 perc készre sütjük. Szépen piruljon meg a liszt a húson, de ne égjen meg! Óvatosan forgassuk a húst, mert a liszt hajlamos ráragadni arra az eszközre, amivel forgatjuk a húst. Ha kész, egy tányérra szedjük és melegen tartjuk.
A folytatásért kattints a Zsuzsi finomságai caféblogra!