Sült cékla sajtmártással

cafeblog/palmafaproject | 2016. Február 01.
Aki a céklát szereti, az egyrészt rossz ember nem lehet, másrészt ízleni fog neki ez a sütőben sült verzió is.

Az ötlet onnan származik, hogy sokan készítik ezt krumpliból, viszont így kevesebb benne a szénhidrát, és a cékla sokkal izgalmasabb is. Édesburgonya lenne még tökéletes erre a célra, próbáljátok ki azzal is, a cékla viszont sokkal olcsóbb, így ez is mellette szól.

Reszelhettek rá sajtot, aztán ráolvaszthatjátok a sütőben, én most kicsit flancoltam, mert ehhez volt kedvem, és egy édeskésen pikáns narancsos sajtmártás lett a végeredmény. Locsolhatjátok a cékla tetejére is, tök mindegy, nagyon finom. Lehet előétel, de egymagában vacsora, ebéd, ha kevésbé megterhelő ételre vágytok.

Sült cékla sajtmártással recept

 A folytatásért kattints a Pálmafa projekt caféblogra!

Exit mobile version