Különleges túrógombóc villámgyorsan

cafeblog/maimoni | 2016. Február 01.
Ezt a receptet egyszer el kell készíteni, és utána az ember ünnepélyesen megfogadja, hogy eztán már soha máshogy. Csak így.

Mindennel együtt húsz-huszonöt perc alatt megvan a túrógombóc, és nekem jobban is ízlik, mint a búzadarával készülő fajta. A vizet a sóval egy lábasban felforraljuk, beleöntjük a darát, és pár perc alatt sűrű masszává főzzük. Hozzáadjuk a túrót, és gépi habverővel jól összedolgozzuk. Kicsit várunk, amíg hűl és összébb áll, addig megpirítjuk hozzá kevés olajon a zsemlemorzsát. Vizes kézzel gombócokat formázunk a darás túróból, majd meghempergetjük a zsemlemorzsában.

Különleges túrógombóc:

A karamellöntethez:

 A folytatásért kattints a MaiMóni caféblogra!

Exit mobile version