Fahéjas almakarikák
- 3-4 nagy alma
- 1 csésze liszt
- ¼ teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál cukor
- ¼ teáskanál só
- ¼ teáskanál fahéj
- 1 nagy felvert tojás
- 1 csésze joghurt
- olaj a sütéshez
- ⅓ csésze cukor
- 2 teáskanál fahéj
Egy közepes méretű tálba öntsük a lisztet, a sütőport, a cukrot, a sót és negyed teáskanál fahéjat, majd ezt tegyük félre. Egy kisebb edényben keverjük össze a tojást és a joghurtot. Egy harmadik tálban keverjük össze a maradék csésze cukor és a 2 teáskanál fahéjat. Az almát vágjuk szeletekre és a közepüket vágjuk ki egy kekszformával. A karikákról itassuk fel a nedvességet papírtörlővel.
A serpenyőben közepes lángon melegítsük az olajat kb. 170 fokra. Öntsük össze a lisztes keveréket a tojásos joghurttal, és kevergessük csomómentesre. Az almakarikákat mártsuk egyesével a tésztába, majd óvatosan tegyük őket a forró olajba, és süssük mindkét oldalukat aranybarnára. A felesleges olajat papírtörlővel itassuk le, miután kivettük a karikákat. Végül mártsuk meg a megsült almakarikákat a fahéjas cukorba, és tálaljuk őket melegen.