Valentin-nap: így készül a szív alakú pite

nlc | 2016. Február 08.
Szeretnéd megédesíteni a szerelmed? Süss gyönyörű szívpitét könnyen, gyorsan.

Unod a plüssszívecskéket és a giccses Valentin-napi ajándékokat? Megértjük. Épp ezért most egy olyan csináld magad ajándékot mutatunk, ami biztos, hogy megédesíti a kapcsolatodat. Felkészültél? Nem lesz bonyolult, ígérjük.

Gyümölcsös szívpite hozzávalói: 

 

Egy serpenyőben közepes lángon hevítsük a cukrot, a sót, a kukoricakeményítőt, a vizet, a citromlevet és a cseresznyét. Kevergessük. Hagyjuk főni körülbelül öt percig, amíg a cseresznye megpuhul és a kukoricakeményítő besűrűsödik. Ha készen van, hűtsük le a cseresznyés tölteléket.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A pitetésztát enyhén lisztezett felületen gyújtsuk ki. (Ha nem akarsz fagyasztott tésztából dolgozni, készíts egy gyors pitetésztát.) Vegyünk egy nagy szív alakú formát és vágjuk ki a szívecskéket. Ebből a mennyiségből 16 szív formának kell születnie. 8 darabnak a közepét ugyancsak vágjuk ki egy kicsi szív alakú formával, ezek lesznek a felső részek.

A felvert tojással kenjük be az alsó piteszívek szélét, majd tegyünk azok közepébe 2 kanállal a lehűlt töltelékből. Tegyük rájuk a felső, lyukasztott szíveket és a megkent széleknél óvatosan nyomkodjuk össze a tésztákat, hogy a tojás segítségével jól összeragadjanak. Majd egy villával ugyancsak nyomkodjuk körbe a széleket. Így nemcsak szebb lesz a piténk, hanem még jobban összeáll a tészta. Kenjük meg a maradék tojással a szíveket és tegyük őket a sütőbe. Végül süssük aranybarnára a sütiket 20-25 perc alatt 180 fokon.

Exit mobile version