Szuperegyszerű bögrés fánk

nlc | 2016. Február 14.
Gyors, egyszerű és mégis nagyon finom a receptünk alapján készíthető bögrés fánk. Kezdők, időhiányban szenvedők is bátran megpróbálkozhatnak vele.

Itt a farsang és vele együtt az iskolai jelmezbálok ideje, ahová a legtöbb esetben az anyukák szállítják a süteményeket. Ennél egyszerűbben valószínűleg nem lehet farsangi fánkot készíteni. Még akkor is időben elkészülhetsz, ha kevés időd lenne a fánksütésre. Természetesen otthonra is ajánljuk, gazdag leves mellé kitűnő második fogás lehet.

Mint ahogyan minden kelt tészta készítésénél fontos tudnivaló, a bögrés fánk esetében is lényeges, hogy a hozzávalókat jóval az elkészítés előtt kivedd a hűtőszekrényből, a spájzból, hogy szobahőmérsékletre melegedhessenek.

A bögrés sütemények készítése esetén: 1 bögre = 2,5 dl

A szuperegyszerű bögrés fánk hozzávalói

Így készítsd el a bögrés fánk tésztáját

Az élesztőt kiskanálnyi cukorral keverd el, majd futtasd föl a langyos vízben. Közben a vajat a cukorral keverd habosra, majd egyesével a tojásokat is keverd hozzá. Keverd hozzá a sót és a felfuttatott élesztőt, végül a lisztet, és alaposan dolgozd össze.

Robotgép segítségével dagaszd hólyagosra a fánk tésztáját. Konyharuhával letakarva, meleg helyen keleszd a kétszeresére (kb. 45-50 perc).

Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtsd a tésztát, majd szaggass fánkokat belőle. Ha úgy jobban szereted, lyukat formálhatsz a fánkok közepébe. Hagyd a deszkán 10 percet pihenni.

Felforrósított bő olajban, néhány perc alatt süsd a fánkok mindkét oldalát pirosra. A megsült fánkokat papírszalvétára szedd ki, majd még melegen forgasd kristálycukorba, vagy fahéjas porcukorral szórd meg.

További fánkreceptek az NLCafén

Fotó: Pinterest

Exit mobile version