Fogj egy adag pizzatésztát, és nem lesz gondod a vacsorára

nlc | 2016. Február 15.
Nos igen, a pizzatészta valóságos kincs. Készülhet belőle pizzás csiga, calzone, tepsis pizza vagy akár még pizzás napraforgókalács is. Összegyűjtöttük kedvenc pizzás receptjeinket.

A pizzagofrit még nem próbáltuka pizzafeltétű pizzás pizza pedig már kicsit túlzásnak tűnik, de sok más formában nagyon is szeretjük a pizzát. Íme kedvenceink: 

Klasszikus pizza Margherita

Hozzávalók 3 db kb. 26 cm átmérőjű pizzához:
A tésztához:

A feltéthez:

 A klasszikus pizza Margherita receptje a Tavola in Piazza blogon folytatódik. 

Minipizza mozzarellával és bazsalikommal

Feltét 16 adag mini pizzához

1. Gyúrjuk meg az alaptésztát, készítsük el a paradicsomszószt, szeleteljük fel a paradicsomot és a mozzarellát.

2. Miután 30 percet kelt a tészta, rakjuk alaposan meglisztezett deszkára, és osszuk ketté. Nyújtsuk fél centiméter vastagra, és egy 6 centiméteres átmérőjű szaggatóval szaggassuk ki.

3. A mini pizzalapok közepét ujjunkkal nyomkodjuk meg, kenjük meg a szósszal, és helyezzük rá a feltétet. A paradicsommal kezdjük, arra egy szelet mozzarella, petrezselyemlevél és végül egy csipet mandula.

4. Helyezzük 175 °C-ra előmelegített sütőbe 25 percre.

Pizzás napraforgó

Hozzávalók:

A töltelékhez:

A pizzás napraforgó receptje a Tetovált lány konyhája blogon olvasható. 

Pizzás szendvics

Hozzávalók a margheritás grillezett sajtos szendvicshez (4 dupla szelet):

Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a fokhagymát. Közepes tűzön pirítsd, majd 1 perc múlva add hozzá a paradicsomot, a sót, a cukrot, és ezt párold össze 8-10 percig. Ez lesz a szendvicsek krémje.

Egy nagy öntöttvas serpenyőt vagy palacsintasütőt melegíts elő. Minden kenyeret kenj meg 2 evőkanál szósszal, majd pakold rá a felvágott mozzarellát, 4-5 bazsalikomlevelet, szitáld meg egy kis olívaolajjal, és boríts rá egy másik ugyanígy megrakott szeletet. Kend meg a kenyér tetejét vajjal. Jöhet rá egy kis só és bors is.

A vajjal megkent oldalával lefelé borítsd a szendvicset a felmelegített serpenyőbe, majd nyomd le egy kicsit. Ha már eléggé megpirult, akkor fordítsd meg, és kend be a másik oldalát is vajjal (erre ecsetet használj, így mindenhová eljut a finom vaj), és süsd egy kicsit. Akkor tökéletes, amikor aranybarna, és mindkét oldala ropogós. (Az eredeti recept itt olvasható.)

Pizzás csiga

Hozzávalók:

A pizzás csiga receptje az Álom.Íz.Világ blogon folytatódik. 

Pizzás muffin

Hozzávalók:

 A pizzás muffin receptje a Bonnie konyhája blogon folytatódik. 

Calzone

Hozzávalók:
1 adag pizzatészta

A töltelékhez:

A recept a Culinart blogon folytatódik. 

Serpenyős pizza

Hozzávalók:

A recept a Bouvet blogon folytatódik. 

További pizzareceptek az NLCafén

Exit mobile version