Ma tartják a Bocuse d’Or magyarországi döntőjét

nlc | 2016. Február 18.
A Hungexpo A pavilonjában rendezik ma a világ egyik legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d'Or magyarországi döntőjét. Hat séf verseng az európai selejtezőcsoportba jutásért.

Mielőtt a világ legjobb séfje címéért versenybe szállhatnának 2017-ben Lyonban, a versenyzők kontinensviadalokon csapnak össze. A Bocuse d’Or Europe a selejtezősorozat legnézettebb eseménye, ahonnan a legtöbb, tizenegy versenyző kerül ki a világdöntőre. A verseny 2016-os európai döntőjét első alkalommal rendezik Budapesten, május 10-11. között.

A hazai döntőbe a selejtezőkből hatan jutottak, ők mérik össz tudásukat a mai napon.

és indul a versenyen

Fotó: Bocuse d’Or Magyarország

 A magyarországi döntőn a séfek már nem egyedül indulnak, commis-jukkal, azaz segédjükkel alkotnak csapatokat. A zsűri a finalisták által meghívott, egy-egy őket képviselő magyar séfből, valamint hat további nemzetközi szaktekintélyből áll.

A döntősök már a februári megmérettetésen is az európai, Budapesten megrendezésre kerülő döntő alapanyagaival dolgozhatnak, amelyek természetesen magyarok lesznek, így a halételhez szolgáló dunai kecsege és kaviárja, valamint a hústál alapját adó gímszarvasborjúcomb és -gerinc. A Bocuse d’Or történetében ez lesz az első alkalom, hogy mindkét versenyétel fő összetevője a vendéglátó nemzet konyhájának alapanyagai közül kerül ki, ráadásul a versenyhez kapcsolódó eseményeken is kizárólag magyar borokat szolgálnak fel.

Májusban Budapesten húsz versenyző 5 óra 35 perces kulináris show-n harcol a Bocuse d’Or Europe 2016 győztesének címéért. A 2017-es világdöntőn az amerikai, az európai, valamint az ázsiai kontinentális döntők legjobbjai vehetnek részt, összesen 24 ország séfjei.

Exit mobile version