Gasztro

Ők jutottak a Bocuse d’Or magyarországi döntőjébe

Öten jutottak a vasárnapi selejtezőből a Bocuse d'Or magyarországi döntőjébe, melyen ismét indul Széll Tamás, a nemzetközi szakácsverseny 2013-as világdöntőjének 10. helyezettje is.

Az elődöntőbe került 11 szakácsnak egy hal- és egy vadétel elkészítése volt a feladata. A versenyzőknek 3 óra 45 perc állt rendelkezésükre, hogy a helyszínen biztosított alapanyagokból az 5+1 adagban tálalt versenyfogásokat megalkossák.

A zsűrinek olyan ételsort kellett bemutatniuk, amelyek akár a világ jobb bisztróiban és éttermeiben is megállnák a helyüket, és emellett szezonálisak, harmonikusak, ugyanakkor figyelemfelkeltők, szórakoztatók is. A versenyen külön konyhai zsűri pontozta a racionális anyagfelhasználást, a tisztaságot és higiéniát, míg az ételek prezentálásáról és ízéről a hal- és húsételeket kóstoló, 5-5 főből álló zsűri mondott ítéletet.

A Bocuse d’Or világdöntőjében már szerepelt két korábbi versenyző – Széll Tamás és Molnár Gábor – lehetőséget kapott arra, hogy a selejtező kihagyásával nevezzen be a hazai döntőbe, közülük Széll Tamás vállalta, hogy ismét megmérettesse magát.

A továbbjutók:

  • Széll Tamás (Onyx Étterem, Budapest)
  • Pohner Ádám (Olimpia Étterem, Budapest)
  • Szabó László (Sodexo)
  • Volenter István (67 Étterem és Bistro, Székesfehérvár)
  • Sándor Rodrigo (Costes Downtown, Budapest)
  • Győrffy Árpád (Kollázs – Four Seasons, Budapest)
Ők jutottak be a legrangosabb szakácsverseny, a Bocuse d'Or magyarországi döntőjébe

A séfek a mostani, egyéni verseny után a 2016. februári döntőben már páros versenyzőként indulnak, segédjükkel alkotnak egy csapatot. A Bocuse d’Or Europe magyar csapatának tagja lehet majd az ifjúsági verseny első hat helyezettje és néhány ígéretes szakácstanuló is, a hazai döntőben győztes szakács, valamint a csapatkapitány, a promóciós menedzser és a tréner oldalán.

A kontinensdöntőben Európa húsz országa versenyez majd 2016. május 10–11-én Budapesten. Ha sikerül a két korábbi magyar résztvevőhöz hasonlóan szerepelni, a magyar versenyző ezen a versenyen kvalifikálhatja magát a Bocuse d’Or Lyon 2017-es világdöntőjére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top