Túrógombóc előléptetve

Piazza Gabriella / Tavola in Piazza | 2016. Február 20.
Szeretitek a túrógombócot? Akkor ezt a narancsos-amarettis receptet feltétlenül készítsétek el a hétvégén! Gyerekek és felnőttek is imádni fogják!

Hogy készítsünk isteni desszertet az egyébként is imádott túrógombócból? Már mutatjuk is! Túrógombóc nem vész el, csak átalakul!:) 

Hozzávalók 12 diónyi gombóchoz:

A tál aljára:

A gombócok tetejére:

Egy tűzálló tálat kivajazunk, megszórjuk egy kevés amarettimorzsával.
A gombócokhoz a búzadarát a porcukorral, a tojás sárgájával, a túróval, az amarettimorzsával és a reszelt narancshéjjal összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a búzadarás-túrós keverékbe vegyítjük. A masszából diónyi gombócokat formálunk, és a kivajazott amarettis tálba rakjuk.
Az öntethez a tojást felverjük, hozzáadjuk a mézet, tejfölt, a tejet, a fahéjat, majd az egészet csomómentesre keverjük, és a gombócokra öntjük. A tetejét megszórjuk amarettimorzsával, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Magában vagy néhány csepp narancslekvárral azonnal tálaljuk.

Még több túrógombóc az NLCafén:

Exit mobile version