Gyors vacsora: spenótos rétes

nlc | 2016. Február 21.
Popeye is megirigyelné mai gyors vacsoránkat, a spenótos rétest. Zárjátok ti is ilyen szép zölden a napot!

A gyors vacsorákat nemcsak hétköznap, hanem hétvégén is szeretjük. Milyen jó lenne a hétvége utolsó óráit is kihasználni és pihenéssel tölteni. De mi legyen az, ami gyors is és finom is? Legyen most spenótos rétes!

Hozzávalók 2 rúdhoz:

A töltelékhez:

A 2 evőkanál olajon megpirítjuk az apró kockákra vágott fokhagymát, és felmelegítjük rajta a felengedett spenótpürét. Ha már felforrt, a keményítőt pici vízzel elkeverjük, és besűrítjük vele a spenótot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk kihűlni. A réteslapokat megkenjük olajjal, egymásra rétegezzük (rudanként 3-4 darab), a tölteléket egy rúdba rendezzük a tészta szélén, és szorosan feltekerjük. Megkenjük tojással, ha van kedvünk, megszórhatjuk olajos magvakkal is. 170-180 C fokos sütőben pirosra sütjük.

Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:

Exit mobile version