Van 20 perced? Készíts túrótortát sütés nélkül

Kis-Varga Judit / Csak a Puffin | 2016. Február 28.
Sütni nem kell, néhány mozdulattal összeállítható isteni túrótorta, amit még akkor is könnyedén elkészíthetsz, ha mára már nem terveztél sütikészítést.

Az íze vetekszik az örök kedvenc túrórudi-tortáéval, és hasonlóan egyszerű is, sőt! Ezt a túrótortát még sütni sem kell!

Sütés nélküli túrótorta csokikrémmel

Hozzávalók 18 cm átmérőjű tortaformához (a 26 cm-es tortaformához az itt megadott mennyiségek dupláját kell venni):

A csokikrémhez:

0. Előkészítünk egy 18 cm átmérőjű csatos tortaformát.
1. A túrót krumplinyomóval áttörjük, elkeverjük benne a porcukrot, a tejfölt, a lime reszelt héját és levét.
2. A zselatinlapokat kevés (pár evőkanál) hideg vízbe áztatjuk 5 percre, aztán kinyomkodjuk és átrakjuk egy kis lábasba, amibe pár evőkanál vizet is teszünk. Tűzhelyen melegíteni kezdjük, kevergetjük, és ha feloldódtak a zselatinlapok, lehúzzuk a tűzhelyről és hűlni hagyjuk. Ha már langyosra hűlt, akkor hozzákeverjük a túrós keverékhez és mehet is a csatos tortaformába. Nálam 1 napig volt hűtőben, de pár óra is elég. Éles késsel körbevágjuk és levesszük a tortaforma oldalát.
3. A csokikrémhez a tejszínt, a cukrot és a mézet egy kis lábasban forrásig melegítjük, beletördeljük a csokit, és addig kevergetjük, míg el nem olvad a csoki, és szép krémet nem kapunk. Kicsit félretesszük hűlni, sűrűsödni.
4. Ha kicsit hűlt a csokikrém és a túrótortánk is készen áll, akkor óvatosan, kanalanként rákanalazzuk a torta tetejére a csokikrémet.

Még több túrótorta az NLCafén:

Exit mobile version