Túrós táska – jobb, mint a pékségben!

nlc | 2016. Március 01.
Ha ezt a túrós táskát megsütitek, rá fogtok jönni, hogy sokkal finomabb, mint amit a pékségben vesztek!

A túrós táska egy igazi klasszikus péksütemény, ami tökéletes reggeli vagy tízórai, kirándulásokon, túrákon ideális elemózsia lehet, de egy tartalmas leves után akár desszertként is megállja a helyét. Függetlenül attól, hogy milyen alkalomból készül, az biztos, hogy soha nem marad belőle egy morzsa sem (különösen ha egy bögre kakaó is kíséri). Olyan finomság, amit a gyerekek is bármikor szívesen megesznek, főleg ha az elkészítésében is részt vettek.

A jó hír az, hogy ilyet nemcsak a nagymamák tudnak! Csak egy jó recept és egy kis idő kell hozzá, és bárki elkészítheti házilag is!

Az elkészítésétől nem kell félni, három dologra érdemes figyelni: a lisztet szitáljuk át, a tej ne legyen forró, és tartsuk be a kelesztési időket! Formázásnál pedig egyedül arra kell vigyázni, hogy ne tömjük meg túl sok töltelékkel, mert akkor szétnyomhatja sütés közben a túró a tésztafüleket. Készíthetünk nagyobb darabokat is, de a közepes és kisebb méretű túrós táskák a legjobbak, mert azokban még jobban érvényesül a túrós töltelék íze a tészta mellett. 

 

 

Hozzávalók kb. 15 db közepes méretű túrós batyuhoz:

A töltelékhez:

A lekenéshez:

 Kattints tovább a teljes recepthez>>>

Exit mobile version