A brownie a csokis sütemények királynője! Egyszerűen, gyorsan elkészíthető, akár sütisütésben kevésbé jártas kezdő konyhatündérek is elkészíthetik, a siker garantált. Ott a helye a húsvéti vendégváró asztalon is. Csokirajongók számára kötelező, még maga Gombóc Artúr is imádná!
Hogy tökéletes legyen a brownie-nk, érdemes néhány dologra odafigyelni:
- jó minőségű alapanyagokat használjunk, és ne sajnáljuk belőle a cukrot, vajat és étcsokoládét,
- szoba-hőmérsékletű tojást használjunk hozzá,
- ne keverjük túl a tésztát, mert akkor gumis állagú lesz,
- tegyünk a tepsibe/sütőtálba sütőpapírt, így biztos, hogy nem fog leragadni,
- ne süssük túl, mert akkor kiszárad!
Az alap brownie-t sokféleképpen ízesíthetjük: szórhatunk bele durvára darabolt diót, mogyorót, mandulát, pisztáciát, nagyon jól illik hozzá a málna, az eper és a banán, de ízesíthetjük a tésztáját akár (bio)narancs reszelt héjával, (bio)citrom reszelt héjával, őrölt fahéjjal, gyömbérrel vagy kardamommal is. Kombinálhatjuk mogyoróvajjal, natúr krémsajttal, vagy akár csokis mogyorókrémmel is.
Hozzávalók kb. 20×20 cm-es sütőtálhoz:
- 10 dkg vaj
- 15 dkg étcsokoládé (min. 60%-os kakaótartalmú)
- 2 db tojás
- 10 dkg cukor
- 1 teáskanál Dr. Oetker Vanillincukor
- 5 dkg liszt
- 1 evőkanál őrölt fahéj
Kattints tovább a teljes recepthez >>>