Málnás-joghurtos muffin recept

nlc | 2016. Március 05.
Könnyű, finom és még elkészíteni sem bonyolult. Málnás-joghurtos muffin, amit mindenképpen ki kell próbálni. Fagyasztott gyümölcsből készítve is mennyei.

A különlegesen finom málnás-joghurtos muffin receptjét készítheted laktózmentesen is. Ebben az esetben a joghurt helyett 1,5 dl rizs-, mandula vagy kókusztejet használj. Cukor helyettesíthető nyírfacukorral vagy eritriollal, akkor a muffin kalóriaértékét csökkented. Az eredeti recept alapján elkészítve egy muffin energiaértéke nagyjából 160 kcal.

A málnás-joghurtos muffin hozzávalói

Így készül a málnás-joghurtos muffin

Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Helyezz sütőpapírkákat a 12 mélyedéses muffin sütőtálba.

A fagyasztott málnát olvaszd ki, csöpögtesd le. A friss málnát mosd meg, papírtörlővel itasd le a vizet.

Egy nagyobb tálban keverd össze a muffin száraz hozzávalóit, így a lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót. Egy másik tálban keverd föl a tojásokat, add hozzá a joghurtot és az olajat, majd öntsd a száraz keverékhez. Nem kell simára keverni, nem baj, ha kissé csomós marad. A málnát viszont óvatosan keverd a muffin tésztájához, hogy lehetőleg ne törjön össze.

A tésztával töltsd meg a sütőmélyedéseket, majd told a sütőbe, és süsd a muffint 20-25 percig.

További muffin receptet találhatsz az NLCafén

Fotó: Pinterest

Exit mobile version