Így lesz egy muffinból elegáns süti

nlc | 2016. Március 07.
Fogj egy egyszerű, de nagyon finom meggyes-marcipános csokis muffint, és csinálj belőle gyönyörű tavaszi süteményt! Gyerekjáték az elkészítése!

A muffin soha nem megy ki a divatból. Sokan vagyunk, akik muffinsütéssel kezdtük/kezdjük kalandozásainkat a sütés világában, mert olyan egyszerűen elkészíthető, hogy a sikerélmény soha nem marad el, így jól be lehet rajta gyakorolni az alapokat, hogy aztán neki merjünk állni a bonyolultabb süteményeknek is. Ehetjük reggelire, uzsonnásdobozba csomagolva a munkahelyen, utazások idején az autóban, vagy épp egy pikniken a parkban.

Ha gyerekek is vannak a családban, akkor érdemes megpróbálkozni a díszített muffinokkal is. Legegyszerűbb, ha nyomunk a tetejükre egy kis tejszínhabot vagy gyümölcskrémmel ízesített habot, de kaphatnak a muffinok fondant-os díszítést is, ahogy most ez a tavaszias muffin is. Ezzel a kész fondant-nal ráadásul nagyon könnyű dolgozni, csak alaposan át kell gyúrni, majd folpacklapok között vagy porcukrozott felületen kinyújtani, és máris szaggathatjuk.

Az ostyavirágok teszik különösen széppé ezt a muffint, azok ragasztgatásába akár a gyerekeket is bevonhatjuk, mert olyan az egész, mintha papírvirágokat ragasztanának egy lapra. (Számítsunk rá, hogy pár virágot menet közben el is rágcsálnak majd.)

Ez a muffin egyébként azért is jó, mert ízlés szerint és a szezonális alapanyagok függvényében sokféleképpen variálható. Készülhet meggy helyett eperrel, málnával, barackkal, vagy akár banándarabokkal, az étcsoki helyett kerülhet bele tejcsoki vagy akár fehér csokoládé is.

 

Hozzávalók kb. 10 db-hoz:

A díszítéshez:

Kattints tovább a teljes recepthez >>>

Exit mobile version