Ha a kókuszgolyót szereted, ezt a csokigolyót imádni fogod!

nlc | 2016. Március 08.
Nehéz volt letaszítani a falatnyi édességek trónjáról a kókuszgolyót, de ennek a vaníliás csokigolyónak sikerült.

Olyan még nem fordult elő, hogy maradt volna ebből a csokigolyóból. Pillanatok alatt elpárolog, annyira finom, hogy érdemes egyből dupla adagot készíteni belőle. A titok egyszerű: a tömény csoki és vanília párosa szinte verhetetlen. Bár továbbra is nagy kedvenc az igazi, klasszikus kókuszgolyó is, jó, hogy van mivel színesíteni a falatnyi édességek választékát.

A csokigolyó készülhet maradék csokis sütimorzsából, levágott szélekből, de készíthetjük direkt erre a célra sütött sütiből is, a lényeg, hogy kézzel szét tudjuk morzsolni a tésztát.

A  “ragasztó”-anyagot is ízlés szerint variálhatjuk: általában natúr krémsajt, vagy natúr krémsajt és puha vaj keverékével szoktuk összegyúrni a morzsát, de adhatunk hozzá olvasztott csokoládét, lekvárokat, marcipánkrémet és bármit, amivel összegyúrva a morzsát szép, szét nem eső gombócokat tudunk formázni. A bevonatban is rengeteg a lehetőség: bevonhatjuk szórócukrokkal, megforgathatjuk kókuszreszelékben vagy darált mandulában is, de márthatjuk olvasztott csokoládéba, vagy külön erre a célra kifejlesztett bevonókba is akár.

Ha nem tapad a szórócukor a gombócra, akkor formázzuk nedves kézzel, vagy egy nagyon pici – épp csak késhegynyi – lekvárt kenjünk szét a tenyerünkön, így formázzuk a golyót, és ezután hempergessük meg a szórócukorban/kókuszreszelékben stb.

 

Hozzávalók kb. 20×20 cm-es sütőtálhoz:

Kattints tovább a teljes recepthez >>>

Exit mobile version