Whiskey-t a muffinba? Miért is ne?!

nlc | 2016. Március 09.
Sokféle muffint láttunk már, de whiskey-krémes muffint még soha.

Nem véletlen, hogy a gyerekek első saját készítésű süteménye a muffin, hiszen gyakorlatilag elronthatatlan, és komoly sikerélményt ad. Csak az alapanyagokat kell külön összekeverni aszerint, hogy száraz vagy nedves, majd a kettőt összeforgatni, és már mehet is a sütőbe. Szinte még recept sem szükséges hozzá.

Aztán lehet variálni, mindenfélével felturbózni, díszíteni, valóságos minitortákat varázsolni belőle, vagy telenyomni alkohollal, hogy felnőttes legyen a végeredmény, és a férfiak is állíthassák, hogy csak a whiskey kedvéért esznek belőle olyan sokat. Na persze.

Ebben a változatban tényleg van alkohol, és bár a tésztából a sütés során elillan, csak az íze marad, azért a krémben ott van, úgyhogy most tényleg el a kezekkel tőle 18 év alatt! Felette viszont akár meg is lehet duplázni a whiskey mennyiségét, akár úgy, hogy a kész és kihűlt muffint locsoljuk meg még egy kis alkohollal, akár úgy, hogy egy kis pipettával a krémbe tesszük, így mindenki eldöntheti maga, hogy belenyomja-e vagy sem az extra adagot.

 

Hozzávalók a tésztához:

A krémhez:

Kattints tovább a teljes recepthez >>>

Exit mobile version