Íme a hely, ahol megeheted a kedvenc könyvedet – képek

Babicz Anett | 2016. Március 11.
Van Budapesten egy étterem, ahol most a színek és a színezők világába kalauzolnak el mindenkit. Amikor éppen nem színes ételeket kanalazunk a színezős asztaloknál, akkor megkóstolhatjuk az Indul a bakterház ihlette ételeket, felfedezhetjük a Twilight világát, vagy végigkóstolhatjuk a Harry Potter menüt. A Könyvbár és étteremben jártunk.

Milyen lehet Micimackó, esetleg George Orwell Állatfarm, vagy Robert Merle A sziget című műve tálalva? Van Budapesten egy hely, ahol a híres és klasszikus könyvek, mesék vagy éppen ifjúsági történetek kerülnek terítékre. A Könyvbár & Restaurant névre keresztelt helyen hetente más-más kínálattal várják az éhes könyvmolyokat.

A tematikus hetek lényege, hogy olyan fogásokat mutassanak be, amik illenek az adott héten kiválasztott szerencsés könyvhöz. Én a Harry Potter-héten voltam először az étteremben (novemberben), és különleges élmény várt. Piton professzor alkoholos bájitalában vodka, gránátalma keverékét kotyvasztották össze, előételként pedig békacombokat és burgonyát kaphattunk.

Volt töklé is, de az este legkülönlegesebb fogása a mindenízű palacsinta volt, amiről a pincérek sem tudták megmondani, hogy aznap milyen ízekbe futunk bele. Az asztaltársasággal, akikkel voltam jó sokat vitáztunk azon, hogy milyen ízeket is ettünk, de az biztos, hogy volt hagymás-májas körözöttes, pacalos, valamilyen fura halas palacsinta, de a klasszikus ízek is befigyeltek. Az almás-fahéjas, nutellás-sósmogyorós az édes felhozatalt erősítette. Tényleg olyan volt, mint a Mindenízű drazsé a Harry Potter történetekből.

Ezen a héten a Partvonal Kiadó A színek hatalma könyvét lehet “megkóstolni”, ami merőben új élmény, hiszen míg a Harry Potter héten a könyvből származó idézeteket olvasgathattuk a fogások között, most színezhetünk, és a vacsora után haza is vihetjük a saját művünket. 

Az e heti fogások most természetesen a színekkel játszanak. A Festőpaletta előétel színes mártogatósokat takart, a Zöld egyensúly lazacszeletet zöld kéregben, a Kontrasztok kis színes leveseket, a Trükkös vörös pedig fehércsoki-mousse-t, amire vérvörös erdei gyümölcsök kerültek.

Ha kíváncsi vagy, hogy milyen ízűek a színek, és vonzanak a felnőtt színezők, akkor most kipróbálhatod, miközben finomabbnál finomabb ételek kerülnek a tányérodra. Mi ajánljuk!

Még több különleges étterem az NLCafén:

Exit mobile version