Díszítsünk kekszet húsvétra! Morzsa sem fog maradni belőle

nlc | 2016. Március 12.
Ezeknek a kekszeknek nagyon fognak örülni a locsolók!

A keksz az egyik legjobb vendégváró sütemény: előre elkészíthető, finom, szép, és akár saját készítésű gasztroajándékként is megállja a helyét. Húsvétkor is érdemes néhány finom keksszel készülni, biztos, hogy lesz helye a ropogós finomságoknak a sütiválasztékban.

Ha szép, húsvéti mintájú kekszeket szeretnénk gyártani, akkor formatartó kekszeket érdemes készíteni. Ezek azok a kekszek, amelyeknek a tésztáját ki tudjuk nyújtani, és melyekből különféle kekszkiszúró formákkal szabályos mintákat tudunk szaggatni úgy, hogy ezt a mintát a kekszek sütés közben is megtartják. Ha ilyen kekszet szeretnénk sütni, soha ne tegyünk a tésztájába sütőport. A sütőportól megemelkedik a tészta, és eltorzul a minta.

A tészta összeállításánál dolgozzunk gyorsan, és feltétlenül tegyük hűtőbe a masszát minimum fél órára. Ha sütipecséttel szeretnénk mintát nyomni a kekszre, akkor érdemes a szokásosnál kicsit vékonyabbra, kb. 2 mm-esre nyújtani a tésztát.

Nagyon fontos, hogy csak akkor kezdjünk neki a díszítésnek, ha már teljesen kihűltek a kekszek, és az első díszítés előtt nyomjunk pár próbamintát sütőpapírra, vagy akár egy tányérra, hogy lássuk, milyen erővel kell nyomni a tubust, hogy folytonos vonalat tudjunk vele rajzolni. Ha elkészültünk a mintával, hagyjuk megdermedni a cukormázat.

 

Hozzávalók kb. 2-3 tepsihez:

A díszítéshez:

Kattints tovább a teljes recepthez >>>

Exit mobile version