Így hozd ki a maximumot egy muffinból!

nlc | 2016. Március 16.
Egy egyszerű muffinból is készülhet gyönyörű, díszes süti!

Bonyolultabb, különlegesebb, modernebb sütik jönnek és mennek, de a muffin örök. A muffinhoz akkor is fordulhatunk, ha tízórait készítenénk a gyerekeknek, vagy kirándulásra készül a család, de jól jön olyankor is, amikor csak valami gyors és egyszerű édességet szeretnénk hétvégén, és nincs kedvünk túl bonyolult édességet sütni. Sokan vagyunk, akik muffinsütéssel kezdtük/kezdjük kalandozásainkat a sütés világában, mert olyan egyszerűen elkészíthető, hogy a sikerélmény soha nem marad el, így jól be lehet rajta gyakorolni az alapokat, hogy aztán neki merjünk állni a bonyolultabb süteményeknek is. 

Az egyszerű muffinokból is készülhet díszes sütemény, csak egy kis fantázia és pár kiegészítő alapanyag kell hozzá. A fondant készülhet házilag is, de kezdőknek érdemes inkább kész fondant-nal kezdeni a gyakorlást. Nagyon könnyű vele dolgozni, csak alaposan át kell gyúrni, majd folpacklapok között vagy porcukrozott felületen kinyújtani, és már szaggathatjuk is.

A fondant-ra nyomhatunk különféle mintákat a fehér és színes cukormázakkal, ezek is nagyon egyszerűen használhatóak, arra figyeljünk csak, hogy használat előtt enyhén dörzsöljük át a tubusokat, így könnyebben fog jönni a cukormáz. Érdemes előbb egy tányérra vagy sütőpapírra nyomni egy-két apró mintát, és csak ezután kezdjünk “élesben”, a fondant felületén is mintákat formázni. A fehér cukormázhoz választhatunk díszítőfejet is, ezzel még szebb mintákat nyomhatunk a muffinok tetejére.

 

Hozzávalók 10 db-hoz:

A díszítéshez:

Kattints tovább a teljes recepthez >>>

Exit mobile version