Ilyet nemcsak a pékségben vehetsz! Mennyei csokis-mandulás kalács házilag

nlc | 2016. Március 17.
Készüljetek fel, hogy ha ez a kalács kerül az asztalra, rá fognak kérdezni, hogy melyik pékségben vettétek.

Akárhányszor készül ez a kalács, mindig van valaki, aki felteszi a kérdést: “Ezt melyik pékségben vettük?” Amikor aztán kiderül, hogy magunk készítettük, nagy-nagy hüppögés és elismerés kíséri a kalácsfalatokat. Nem is csoda: gyönyörű szép maga a kalács, és a gazdag tölteléke, plusz a finom tésztája tökéletes ízélményt ad. Egy pohár tejjel ideális reggeli finomság, ami akár a húsvéti asztal dísze is lehet.

Ezt a szép formát úgy nyeri el, hogy a megkelt tésztát kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, majd feltekerjük, és ezután hosszában félbevágjuk a tekercset. Használjunk éles kést, és figyeljünk rá, hogy végigvágjuk, majd ha sikerült, akkor a két szállal bánjunk óvatosan, és fonjuk össze. Érdemes hosszúkás sütőformában sütni, de ha az nincs, akkor magas falú tepsiben is sülhet. Ebben az esetben érdemes a tepsi falához közel tenni, és a másik oldalról is megtámasztani, hogy oldalra ne tudjon terjeszkedni, csak felfelé.

 

A csokis tölteléket marcipán és mandula helyett ízesíthetjük akár reszelt narancshéjjal, vagy reszelt citromhéj és őrölt gyömbér keverékével, de nagyon finom apró diódarabokkal megszórva is. A csokis töltelékben az étcsokit cserélhetjük tejcsokira vagy fehér csokira, de készülhet akár csoki nélkül is: baracklekvárral és porcukros darált dióval megszórva szintén nagyon finom.

 

Hozzávalók 2 db kalácshoz:

Tészta:

Töltelék:

Kattints tovább a teljes recepthez >>>

Exit mobile version