Ezzel a csokitortával te leszel a húsvét sztárja!

nlc | 2016. Március 18.
Tömény csoki és mennyei citromkrém: csak az tudja, milyen finom, aki kipróbálja!
Ezzel a csokitortával te leszel a húsvét sztárja!

Hozzávalók:

A kakaós omlós tésztához:

A citromkrémhez:

A csokikrémhez:

  1. A tésztához a cukrot, a lisztet és a kakaóport összekeverjük, a vajat felkockázzuk. Kézzel összemorzsoljuk a vajat a cukros-lisztes keverékkel, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és összegyúrjuk. A nagy gombócot folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük 30 percre.

  2. A tészta felét lisztezett deszkán kinyújtjuk, akkorára, amekkorával a sütőformánkat ki tudjuk bélelni. (A maradék tésztát visszatesszük a hűtőbe és sütünk belőle valami mást.) A kinyújtott tésztát egy 18 cm átmérőjű tortaformába tesszük – úgy, hogy oldala is legyen –, lenyomkodjuk, villával megszurkáljuk, sütőpapírt helyezünk rá, és pitesúlyt vagy szárazbabot öntünk rá – hogy ne emelkedjen meg – és 180 fokon sütjük 10 percig, majd levesszük a súlyt és a sütőpapírt és további kb. 10 percig sütjük. Ha kész, hűlni hagyjuk.

  3. Közben elkészítjük a citromkrémet: egy lábasban összekeverjük a cukrot a citrom reszelt héjával és levével, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és a tojást, és simára keverjük. Kis lángon – folyamatos kevergetés mellett – főzzük, míg rotyogni nem kezd. Ekkor hozzáadjuk a vajat, és kevergetjük, míg be nem sűrűsödik. Ha kész, hűlni hagyjuk.

  4. A csokikrémhez felmelegítjük a tejszínt, majd lehúzzuk a tűzhelyről és beletördeljük az étcsokoládét, hozzáadjuk a porcukrot, és addig kevergetjük, míg a csoki teljesen fel nem olvad. Ha elolvadt, hozzáadjuk a felkockázott vajat és simára keverjük.

  5. A kihűlt tésztalapra simítjuk a citromkrémet, majd a csokikrémet, hűtőbe tesszük pár órára, hogy megdermedjen. Ízlés szerint fehér csoki darabkákkal szórhatjuk meg.

Kattints tovább a teljes recepthez >>>

Exit mobile version