Isteni karamellás madártej másképpen

nlc | 2016. Március 28.
Biztosan nagyon kevesen vannak olyanok, akik nem szeretik a madártejet. Hiszen ezt a mennyei édes habos csodát egyszerűen nem lehet nem szeretni.

Ha valaki egyszer megkóstolja a madártejet, onnan már nincs visszaút. Most ráadásul olyat receptet hoztunk, amelytől tényleg nincs menekvés, mert függővé tesz. Ha meg akarod lepni a szeretteidet valami olyan finom édességgel, amilyet még tuti nem ettek, és biztosan imádni fognak, akkor megtaláltad a tökéletes madártej receptjét. Kalandra fel, mennyei lesz, ígérjük!

 

 

Ha szereted a madártejet, már fél siker. Ha pedig nem ragaszkodsz foggal-körömmel a megszokotthoz, megvan a másik fele is. Hiszen az nem lehet kérdés, hogy élvezni fogod-e ezt a csodát.

Amire szükséged lesz a karamellás madártejhez:

Tojáshab:

Karamell:

Tojásos öntet:

Kell még:

 

Készítsd el a karamellszószt: tedd a cukrot egy serpenyőbe, önts rá 1 evőkanál vizet és melegítsd közepes lángon, amíg aranybarna színt nem kap. Add hozzá a másik evőkanál vizet és keverd össze. Öntsd egy hőálló tálba a karamellöntetet, hintsd meg a mandulával és tedd félre.

Egy tálban verd habossá a tojásfehérjét és a sót. 1 perc után add hozzá a cukrot is, és azzal verd tovább, amíg meg nem keményedik. A habot öntsd a karamell tetejére és simítsd el. 180 fokon süsd 25 percig.

Keverd ki a tojássárgákat a cukorral, a tejet pedig tedd fel melegedni. Még mielőtt felforrna, vedd le a tűzről és öntsd rá a kikevert tojásra. Tegyél bele vaníliát is, és az edényben ismét tedd fel főni a keveréket. Ha elkészül a puding, öntsd ki tányérokra. A karamelles habból szedj a közepébe, majd díszítsd gyümölccsel az édességet.

 

Exit mobile version