Gasztro

Hideg madártej forró Nutellával

Madártej hidegen. Igazi nyári finomság. Most viszont tél van, de csüggedésre semmi ok. A hideg és a meleg ellentétére épül a Nutellás madártej. Habgaluskák, tejszín, Nutella - ellenállhatatlan csábítás.





Hozzávalók:

• 5 dl tej
• 4 db tojás
• 5 ek. porcukor
• ¼ rúd vanília
• Nutella
• folyékony tejszín


Készítése:

A tejet felforraljuk két kanál cukorral és a vaníliával. A tojások fehérjét nagyon kemény habbá verjük, a forró tejbe szaggatva pár percig főzzük, közben forgatjuk. A habgaluskákat szűrőlapáttal szitára kivesszük. A tojások sárgáját a maradék cukorral kihabosítjuk, és a már forró tejet rászűrjük. Állandó keverés mellett besűrűsödésig főzzük. Tűzről levéve hűtjük, üvegtálba öntjük. A tojáshabot a tetejére helyezzük és forró, tejszínnel hígított Nutellával gazdagon belocsoljuk.




Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top