Íme, a tavasz legfinomabb palacsintatortája

nlc | 2016. Április 03.
Hamarosan itt a málnaszezon, így már most készülhetsz ezzel a rakott palacsintatortával.

Friss málna, ropogós palacsinta, mennyei krém és egy csipetnyi porcukor. Nemcsak mutatós, de elképesztően finom palacsintatorta-receptet találtunk egy gasztroblogon. Készítsd el te is!

A palacsintatészta hozzávalói (ez 15-18 darabhoz lesz elég)

A krém hozzávalói (szintén 15-18 darab palacsinta megkenéséhez lesz elég)

A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük egy turmixgépben, majd egyenletes mennyiségeket adagolva vékony palacsintákat sütünk ki egy serpenyőben. Hagyjuk egy kicsit kihűlni, addig elkészítjük a krémet. Ehhez habverőt használjunk, kemény tejszínt (ettől lesz masszív a krém). Kenőkéssel egyenként vastagon kenjük meg a palacsintákat, majd egymásra pakolva halmozzuk.

A palacsintatorta tetejére nemcsak málnát, hanem bármilyen idénygyümölcsöt tehetünk.

Még több palacsintarecept:

Forrás: honestlyyum

Képek: HonestlyYUM

Exit mobile version