Különleges cukkinis lasagne recept

nlc | 2016. Április 05.
Készíts különleges cukkinis lasagnét, amelynek alacsony kalória-, zsír- és szénhidráttartalmával még a vonalaidra is vigyázhatsz. A legjobb pedig, hogy nagyon finom és tápláló vacsorát dobhatsz össze egyszerűen és gyorsan.

Próbáld ki ezt a különleges cukkinis lasagnereceptet. Gyorsan, egyszerűen elkészítheted. Az olasz konyha kedvence ezúttal tésztát nem tartalmaz, ezért a gluténmentes diétába, étrendbe is könnyedén beilleszthető.

A cukkinis lasagne hozzávalói

Így készül a különleges cukkinis lasagne

Aprítsd fel a vöröshagymát. Nagyobb serpenyőben az olajon kissé pirítsd meg, add hozzá a darált húst és a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát. Lassú tűzön, fakanállal addig kevergesd, amíg a hús kissé kifehéredik. Ízlés szerint sózd, borsozd, add hozzá a fűszereket, babérlevelet. Saját levében fedő alatt rotyogtasd néhány percig. Öntsd fel a paradicsomkonzervekkel, és a forrástól számított 15 percig továbbra is lassú tűzön és fedő alatt főzd.

Közben melegítsd elő a sütőt 190 fokra. Mosd meg alaposan a cukkinit, amelyből bármikor gyors vacsorát készíthetsz. Vékonyan, hosszanti irányban szeleteld föl mindhármat.

Hőálló tálat vagy tepsit vékonyan olajozz ki. Helyezz egy sor cukkinit a tálba. Reszeld le a mozarellát, vékonyan szórd meg a cukkinit, jöhet egy sor gomba, végül a húsos szósz harmadát öntsd egyenletesen a lasagnéra. A ricottából a szószra tégy egy keveset. Jöhet a következő sor cukkini, mozarella, gomba, paradicsomos szósz és ricotta, majd ismételd meg a folyamatot harmadszor is.

A lasagne tetejére reszelt parmezán kerül. Told a sütőbe az edényt, és süsd kb. 40 percig, vagy amíg a sajt szépen megpirul. Tálalás előtt szórd meg a lasagnét apróra vágott petrezselyemzölddel.

További lasagne receptek az NLCafén

Fotó: Pinterest

Exit mobile version