Az esőcseppsütemény egy japán édességen alapszik, és most Darren Wong séf kreálta újra az amerikai közönség számára. De nem csigázunk tovább, a süti valóban nulla kalóriát tartalmaz: fő alkotóeleme ugyanis az ásványvíz, valamint az agaragar, egy zselatinszerű anyag.
És hogy akkor mégis mi a jó ebben a sütiben? Az alkotója szerint, állagának köszönhetően felfrissíti és becsapja az ízlelőbimbókat, azt az érzetet keltve, hogy desszertet eszünk. Ráadásként – ami egy pár plusz kalóriát jelent ugyan – megszórhatjuk a tetejét pirított szójabab-liszttel és egy kis barnacukor-sziruppal.
Az állag megőrzése viszont létfontosságú, és Wong séf is ebben látja a nullkalóriás süti gyengeségét: a szállítása és a megfelelő hőmérsékleten tartása ugyanis elég nehézkes. Kezdetnek mindenesetre nem rossz: kíváncsian várjuk, hogyan alakul tovább a jövő édessége!
Forrás: Mirror