4 étel, melyek fehérebbé teszik a fogaidat

nlc | 2016. Április 09.
Ki ne szeretne vakítóan fehér fogakat? Márpedig az ételek, italok többsége egy idő után elszínezi a fogakat a megfelelő ápolás mellet is.

Ki az, aki ne szeretne vakítóan fehér hibátlan fogsort? Már pedig a kávé, a tea, a vörösbor, a cukros ételek, italok zöme egy idő után elszínezi a fogakat megfelelő ápolás mellett is. Amellett, hogy továbbra is napi kétszer moss fogat, használj fogselymet és szájvizet, fogyaszd rendszeresen az egészséges ételeket, és mosolyod tökéletes lesz.

1. Ananász

Az ananász olyan enzimeket tartalmaz, melyek fehérítik a fogakat. Fogyaszd préselve a levét vagy a teljes gyümölcsöt minél gyakrabban és minél többet. Ráadásul ez az ízletes trópusi növény a zsírégetést is jótékonyan segíti.

2. Brokkoli

A brokkoli sajnos nem nevezhető a legkedveltebb zöldségnek, pedig az egészségre számos kedvező hatással bír. Az egyik ilyen, hogy a szénsavas üdítők savait remekül semlegesíti a szájban, sőt polírozza, fényesíti is a fogakat a nyers brokkoli.

3. Sajtok

Többféle tanulmány bizonyította a sajtok fogakra gyakorolt pozitív hatását. A sajtok fogyasztásával a szájban visszaáll a normál pH-érték, amely a fogak egészségéhez alapvető fontosságú. Ugyanakkor nem minden tejtermékkel érhető el ez a hatás, a cukormentes joghurtok, a tej fogyasztása nem járulnak hozzá a száj normál pH-értékéhez.

4. Mazsola

Ha azt gondoltad eddig, hogy a ragacsos, cukrot tartalmazó mazsola árt a fogaidnak, akkor bizony tévedsz. Az aszalt szőlő nagyon is hozzájárul a szájüreg egészségéhez, ugyanis fogyasztása megakadályozza a fogzománcot károsító baktériumok szaporodását.

További cikkek egészség, étel témákban az NLC-n:

Forrás: Prevention

Exit mobile version