Gyors hétvégi édesség: meggyes-csokis morzsasüti

nlc | 2016. Április 16.
Ha maradt még a kamra polcán egy-két üveg meggybefőtt, akkor itt az ideje elhasználni, hogy legyen hely a friss gyümölcsöknek, és lekvároknak. Ha meg már úgyis kibontjuk, kerüljön jó helyre az a meggy: készítsetek belőle isteni csokis morzsasütit.

csokis sütik királya, a brownie is örök kedvenc, ahogy a csokis kekszek és csokitorták sem hagytak még minket soha cserben, és most megmutatjuk azt is, milyen jól harmonizál a csoki a meggyel. 

 

Meggyes-csokis morzsasüti

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál cukor
  • ízlés szerint fahéj
  • 20 dkg magozott meggy
  • 2 evőkanál darált keksz

A morzsához:

  • 5 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 3,5 dkg vaj vagy margarin
Kategóriadesszert
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A félig kiengedett meggyet a cukorral, a darált háztartási keksszel és a fahéjjal elkeverjük, majd a tálkák aljába halmozzuk. A morzsához a margarint megolvasztjuk, majd belekeverjük a többi hozzávalót, morzsás állagot kapunk. A morzsát a meggy tetejére halmozzuk, és 220 °C fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.

 

Még több csokis süti az NLCafén:

Exit mobile version