Medvehagymás-fetás muffinrecept

nlc | 2016. Április 16.
Gyorsan, egyszerűen dobhatsz össze különleges és laktató reggelit. Készítsd el medvehagymás-fetás muffinreceptünket.

A medvehagyma egyetlen hátránya, hogy viszonylag rövid ideig kapható. Ezt a különleges zamatú saláta- és fűszernövényt idén tavasszal mindenképpen meg kell kóstolnod. Elronthatatlan muffinreceptet ajánlunk ehhez. Laktózérzékenyek a tej és a vaj helyett használhatnak kókusz- vagy rizstejet, kókuszzsírt.

A medvehagymás-fetás muffin hozzávalói

Így készül a medvehagymás-fetás muffin

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Olajozd ki vagy papírral béleld ki a 12 darabos muffinos sütőtálat.

Mérd ki egy nagyobb tálba a lisztet, keverd hozzá a szódabikarbónát, a felaprított fetát, kaliforniai piros paprikát és a friss tavaszi medvehagymát. Egy másik edényben robotgéppel keverd habosra a tejet, a tojást és az olvasztott vajat, majd keverd hozzá a lisztes zöldségekhez, sajthoz. Ha szükséges, sózd, borsozd ízlésed szerint.

Az ötperces medvehagymás recept hozzávalóiból összeállított tésztát oszd el a 12 mélyedésben, majd told az előmelegített sütőbe, és cca. 25 perc alatt süsd szép pirosra. Melegen, hidegen is rendkívül finom a medvehagymás-fetás sütemény.

További medvehagymás recepteket találhatsz az NLCafén

Fotó: Pinterest

Exit mobile version