Kolbász, szalonna, hagyma és burgonya egytál (Coddle)
Hozzávalók:
- ízlés szerint só
- 2 db vöröshagyma
- 25 dkg szalonna
- 1 csokor petrezselyem
- pár csipet őrölt bors
- 1 db paradicsom
- 1 kg burgonya
- 30 dkg (lecsó) kolbász
- 3-4 dl alaplé
Elkészítés
Hámozzuk meg a burgonyát, és karikázzuk fel. Grillezzük elő a kolbászt, amíg egy kis színt kap.
Egy jénai tálba rétegezzük a burgonyaszeleteket, fektessük rá a kolbászt, a szalonnát, a felkarikázott hagymaszeleteket, tegyük hozzá a paradicsomot is feldarabolva. (Gazdagíthatjuk krinolinnal is, ezt érdemes ujjnyi vastagságban bevagdosni és hagymaszeleteket beletűzdelni.)
Fűszerezzük sóval, borssal, felaprított petrezselyemmel. Öntsünk alá 3 deci húslét. Fedjük be alufóliával, és süssük 60-70 percig, míg a burgonya megpuhul. Fogyasszunk mellé jó ír szokás szerint kenyeret (a szaft kitunkolásához) és sört.
Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:
- Gyors vacsora: gőzölt tojás pirítóssal
- Lengyel palacsinta – gyorsan valami finomat vacsorára
- Ez lesz a kedvenc gyors vacsorád! Csípős csirkeszárny
- Gyors vacsora: sajtos töltött gomba