Gyors vacsora: kolbászos-szalonnás egytálétel

nlc | 2016. Május 03.
Mai gyors vacsoránkat húsevőknek ajánljuk. Vegák gyorsan csukják be a szemüket, nekik majd holnap kedveskedünk egy finom vacsorával.

 

Kolbász, szalonna, hagyma és burgonya egytál (Coddle)

Hozzávalók:

  • ízlés szerint só
  • 2 db vöröshagyma
  • 25 dkg szalonna
  • 1 csokor petrezselyem
  • pár csipet őrölt bors
  • 1 db paradicsom
  • 1 kg burgonya
  • 30 dkg (lecsó) kolbász
  • 3-4 dl alaplé
Kategóriaegytálétel
Elkészítési idő80 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

Hámozzuk meg a burgonyát, és karikázzuk fel.  Grillezzük elő a kolbászt, amíg egy kis színt kap.

 

Egy jénai tálba rétegezzük a burgonyaszeleteket, fektessük rá a kolbászt, a szalonnát, a felkarikázott hagymaszeleteket, tegyük hozzá a paradicsomot is feldarabolva. (Gazdagíthatjuk krinolinnal is, ezt érdemes ujjnyi vastagságban bevagdosni és hagymaszeleteket beletűzdelni.)

 

Fűszerezzük sóval, borssal, felaprított petrezselyemmel. Öntsünk alá 3 deci húslét. Fedjük be alufóliával, és süssük 60-70 percig, míg a burgonya megpuhul.  Fogyasszunk mellé jó ír szokás szerint kenyeret (a szaft kitunkolásához) és sört.

 

 

 

Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:

Exit mobile version