Tavaszi paradicsomleves receptje

nlc | 2016. Május 05.
Egyszerű, gyors és nagyon finom tavaszi paradicsomlevest főzhetsz receptünk segítségével. Fogyaszthatod magyarosan betűtésztával, vagy olaszosan, tészta nélkül, ropogós, friss bagettel, reszelt sajttal, bazsalikomlevelekkel megszórva.

A nehéz téli húslevesek után éppen itt az ideje, hogy friss, üde, lédús zöldségekből főzött levest tálalj a vasárnapi ebédhez. Ennek a tavaszi paradicsomlevesnek a legnagyobb előnye, hogy gyorsan elkészül, másrészt egyszerre készítheted édesen a gyerekeknek és sósan a felnőttek részére.

Hozzávalók a tavaszi paradicsomleveshez

Így készül a tavaszi paradicsomleves

Mosd meg a paradicsomokat, kockázd, vágd ki a fehér részt. Nagyobb edénybe tölts annyi vizet, amennyi éppen ellepi a paradicsomdarabokat. Sóval meghintve főzd puhára. A paradicsomleveshez a megfőtt paradicsomot szűrőn keresztül préseld át, hogy a héj és a magok fönnmaradjanak. A paradicsomlevet tedd félre.

Közben pirítsd meg az olajon a felkockázott vöröshagymát, öntsd fel a paradicsomlével, adj még hozzá kevés vizet. Préseld bele a fokhagymát, ízesítsd a cukorral, a balzsamecettel, ha szükséges, sózd, borsozd. Főzd 10-15 percig, amíg kissé visszasűrűsödik. Ha édesen készíted a krémes paradicsomlevest, a bazsalikom helyett kevés petrezselyemzölddel ízesítsd.

Az elkészült paradicsomlevest tányérokba szedve kínáld. A sós változat esetén kínálj a leves mellé sajtot, pirított kenyérkockákat vagy ropogósan friss bagettet.

További paradicsomleves-receptek az NLCafén

Fotó: Pinterest

Exit mobile version