Olyan finomságra vágysz, amit akkor is el tudsz készíteni, ha mindig elkapcsoltad a főzős csatornát, és amit lelkiismeret-furdalás nélkül is elmajszolhatsz? Véletlenül pont tudunk egy ilyet – ráadásul egy banános finomságot.
És ne aggódj, nem csigázunk tovább, el is áruljuk a receptjét!
Paleo banánkenyér
Hozzávalók:
- 5 nagy, érett banán
- 3 és fél csésze mandulaliszt
- 1/4 teáskanál őrölt fahéj
- 1/4 teáskanál vaníliaaroma
- 1 és 1/4 teáskanál tengeri só
- 1 és 1/4 teáskanál sütőpor
- 3 nagy tojás
- 1/2 csésze agávészirup (vagy más természetes édesítő)
- 1/4 csésze kókuszolaj
- 1/2 csésze dió
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 350 fokra és kenjünk ki egy kisebb, magas falú tepsit!
Törjük össze a banánokat pépesre, majd tegyük őket félre, eközben egy nagy tálban keverjük össze a lisztet a többi száraz alapanyaggal! Egy másik tálban verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a kókuszolajat és az agávészirupot! Forgassuk a nedves alapanyagokat a szárazak közé, adjuk hozzá a banánt és a diót, majd hagyjuk 5-10 percig állni a keveréket!
15-17 perc alatt aranybarnára süthetjük az isteni banánkenyerünket!
Forrás: Care2