Csirkecomb toszkán módra – imádni való recept

nlc | 2016. Május 14.
Olaszország ízét idézi ez a különleges csirkecomb. Kóstold meg úgy, ahogy eddig még nem készítetted: toszkán módra fűszerezve, omlósra sütve.

Az olasz gasztronómiáról mindenkinek azonnal a pizza jut eszébe. Pedig a méltán világhírű olasz konyhának csupán szeletnyi része az ínycsiklandó feltétekkel, számtalan változatban sütött tészta. Olaszország leghíresebb és legszebbnek tartott tartományában másként fűszerezik az ételeket, mint az ország nagyobb részében. Általában kevesebb sót, borsot használnak, ugyanakkor intenzívebb a zöld fűszerek íze.

Toszkán csirkecombreceptünket nem érdemes kihagyni. Ha csupán egy ebéd vagy vacsora idejére, de otthonodba csempészheted a napfényes Toszkána zamatát, illatát. Próbáld ki ezt a különleges citromos, rozmaringos, fokhagymás receptet.

A toszkán csirkecomb hozzávalói 4 személyre

Így készül a csirkecomb toszkán módra

Aprítsd fel a fűszereket, a fokhagymagerezdeket fokhagymanyomón préseld át. Az olajhoz keverd a citromlevet, majd mehet bele a többi hozzávaló is.

A csirkecombokat alaposan mosd le. Az olívás keveréket töltsd tökéletesen záródó zipp-zacskóba, majd tedd bele a csirkecombokat is. A húst hagyd legalább 30 percig állni a fűszeres keverékben.

Vedd ki a zacskóból a húsokat, és lehetőleg grillen vagy a sütő grill funkcióját bekapcsolva a csirkecombok minden oldalát süsd néhány percig. Az olajból locsolgathatsz a húsra. Ezt követően a sütőt kapcsold át a normál sütési programra, és melegítsd fel 175 fokra. Tedd a sütőbe a combokat és 25-30 perc alatt süsd készre. A húsok alá önthetsz a fűszeres olajból, hogy ne ragadjanak le a sütőtál aljára.

A toszkán csirkecombot tálalhatod krumplipürével, vegyes salátával, szárított vagy sült paradicsommal.

További csirkecombreceptek az NLCafén

Fotó: Pinterest

Exit mobile version