Hozzávalók kb. 10-12 db palacsintához:
- 2 tojás
- 1 csipet só
- 1,5 kk. cukor
- 1 tasak vaníliás cukor (vagy 10 g házi vaníliás cukor)
- 30 dkg liszt
- 3 dl víz
- 3 dl tej
A sütéshez:
- étolaj
A túrós-epres töltelékhez:
- 25 dkg túró
- 1 dl habtejszín
- 2,5 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 15-20 dkg friss eper
- (esetleg szétmorzsolt zabkeksz)
- kb. 5 dkg étcsokoládé
1. A tojást felverjük a tejjel, fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, a csipet sót, és a végén az ásványvizet. Ha kész a massza, egy órát pihentetjük.
2. Pihenés után minden palacsinta előtt felforrósítunk két-három csepp olajat a serpenyőben, egy merőkanálnyi tésztát a serpenyőbe öntünk, és addig mozgatjuk a serpenyőt, míg szépen egyenletesen eloszlik a massza. Ha barna a széle és már elmozdul a palacsinta a serpenyőben, akkor megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.
3. A töltelékhez a túrót kikeverjük a tejszínnel, porcukorral és a citrom reszelt héjával. Az epret megmossuk, kicsumázzuk és felszeleteljük, az étcsokit megolvasztjuk.
4. A palacsintákra túrós tölteléket kanalazunk, (megszórjuk zabkeksz morzsával), kirakjuk eperszeletekkel, feltekerjük/összehajtjuk és meglocsoljuk olvasztott étcsokival.
További palacsintareceptek az NLCafén
- 3 bögrés palacsinta, melyeket imádni fogsz
- Sütőtökös amerikai palacsinta, ezt mindenképp ki kell próbálnod
- Így készül a nagyi almás palacsintája
- 10 csodás palacsintarecept Jamie-től Nigelláig
- 7 palacsintarecept, amit garantáltan imádni fogsz