A mázak, bevonók és egyéb borítás nélküli, úgynevezett meztelen torta újabban a trendi, legalábbis Nagy-Britanniában. Az irányzatnak megfelelő torták lehetőleg többrétegűek, és megmutatnak mindenféle tölteléket, krémet, gyümölcsdarabot, ami csak megtalálható bennük. A torta esküvői változatai különösen népszerűek. “Az emberek szeretik a dizájn rusztikus egyszerűségét. A meztelen torta a szó szoros értelmében azt fejezi ki, hogy a belső számít” – magyarázta Talek Malouf, a londoni Hummingbird Bakery alapítója a Daily Mailben.
A meztelen torták esetében a fő nehézséget az jelenti, hogy könnyen kiszáradnak, épp ezért a fogyasztás előtti napon sütik, és csak aznap állítják össze azokat. Díszítésként általában marcipánvirágok, gyümölcsök kerülnek rájuk, esetleg néhány mentalevél.