Két különleges vacsora, amit még a héten ki kell próbálnod

nlc | 2016. Május 30.
Rántott fetás különleges saláta és házi készítésű tészta gorgonzolás mártással: két vacsora, amit még a héten ki kell próbálnod, hogy aztán újra és újra elkészítsd majd a nyáron!

 

Olívás saláta ropogós fetafalatokkal

“Nemrég az L betűs multinál volt egy több hétig tartó receptverseny, aminek a fődíját nem sikerült elnyernem. Szerencsére az egyik heti nyereményt azért igen, pont a végén, addigra már befontam a szemöldököm az izgalomtól…

Szóval minden hétre meg volt adva a téma, ami szerint fel kellett tölteni a recepteket, általában valamelyik nemzet konyhája. Volt egy görög hét is, erre találtam ki ezt a salátát.

Most próbáltam először fetát rántani, de biztos nem utoljára, valami isteni. Ezzel is úgy kell bánni, mint a többi rántott sajttal: alapos panírozás, gyors sütés és tökéletes lesz!”

A recept a Tetovált lány konyhája blogon olvasható.

Zöld fűszeres széles metélt gorgonzolás mártással

“Ha néhány éve valaki azt mondja nekem, hogy házilag fogok laskát (tésztát) készíteni, kinevetem. Pedig követhettem volna eddig is a családi hagyományt (édesanyám a mai napig házilag készíti a laskát), de valahogy nem éreztem kötelezőnek magamra nézve. Túl nagy időbefektetésnek gondoltam, túl bonyolultnak, és különben is, minek, ha meg lehet venni a boltban…

Aztán a blogolás és a kíváncsiságom ezt is magával hozta. Nekifogtam és kiderült, egyáltalán nem ördöngösség, és nem kell időmilliomosnak lenni hozzá. 

Ami a legjobban tetszik mégis a házi tésztakészítésben, az a relaxáló jellege: arra a fél órára, amíg gyúrom, nyújtom és vágom, megfeledkezem mindenről, csak a most van és az alakuló étel (élet) a kezem alatt. Mindfulness és flow. Hogyhogy a gasztroterápiát még senki sem találta fel?!”

A recept a Tétova ínyenc blogon olvasható.

 

Még több vacsora receptje az NLCafén:

Exit mobile version