Elkészítési idő: kb. 45 perc
Hozzávalók 4 személy részére:
- 200 g nachos
- 400 g darált sovány sertéshús
- 2 csomag Szarvasi Mozzarella Laktózmentes 100 g
- 1 fej hagyma
- 1 ek chili con carne fűszerkeverék
- 1 db avokádó
- 1 db paradicsom
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek citromlé
- 2 szál újhagyma
- 1 kis csokor korianderzöld vagy petrezselyemzöld
- 3-4 ek laktózmentes tejföl
- só, bors
- 2 ek olaj
Elkészítés:
- A hagymát vágjuk finomra. Pirítsuk meg 2 ek olajon egy nagyobb serpenyőben. Adjuk hozzá a húst és pirítsuk fehéredésig. Szórjuk meg a chili con carne fűszerkeverékkel, majd pirítsuk további 5-8 percig.
- A laktózmentes mozzarellákat daraboljuk fel. Egy hőálló tálra tegyük a kukoricachipset. Szórjuk meg a darált hússal úgy, hogy közé is jusson. Majd szórjuk még rá a darabolt mozzarellát.
- Tegyük kb. 200 °C-ra előmelegített sütőbe és olvasszuk rá a laktózmentes mozzarellát.
- Ezalatt készítsük el a salátát. Hámozzuk meg, magozzuk ki és kockázzuk fel az avokádót. A paradicsomot mossuk meg, negyedeljük fel, majd szedjük ki a magjait, a húsát kockázzuk fel. Az újhagymát vágjuk finomra.
- Keverjük össze őket egy kis olívaolajjal, citromlével, sóval, borssal.
- A húsos, sajtos nachos tetejére tegyük az avokádó salátát és egy kis tejfölt. Szórjuk meg finomra vágott korianderzölddel vagy petrezselyemzölddel.
Jó étvágyat kíván a Szarvasi Mozzarella!