Kihagyhatatlan epres palacsinta receptje

nlc | 2016. Június 05.
Szereted a palacsintát? És az epret? Akkor készítsd el a kettőt együtt: süss eperrel töltött palacsintát. Ez a sajtkrémmel megbolondított recept egyszerűen kihagyhatatlan. Mi már tudjuk, a nyár egyik slágere lesz.

Tökéletesen megértjük, ha a már unásig készített kakaós, nutellás, túrós, vagy éppenséggel lekváros kelt palacsinta helyett valami egészen különlegesre, új ízre vágynál. Készítsd el ezt a sajtkrémmel töltött epres palacsintát, amit az egész család imádni fog.

Az epres palacsinta hozzávalói

A palacsintatésztához

Az epres töltelékhez

Így készítsd el az epres palacsintát

Öntsd a tejet keverőtálba, üsd bele a tojásokat, add hozzá a cukrot, robotgéppel keverd habosra. Keverés közben add hozzá az olajat és a sót, végül az előre kimért lisztet több adagban. Keverd simára, hagyd állni legalább fél órát.

Kevés olajon süsd ki a palacsintákat. Kb. 8-10 darabra elegendő a megadott mennyiség. Ha a tészta túl sűrű lenne, kevés szódavízzel hígíthatod.

Az epres krémet nagyon egyszerűen elkészítheted. Keverd a krémsajthoz a szuperegészséges görög joghurtot, add hozzá a porcukrot és a vaníliaaromát is. A krémmel töltsd meg a palacsintákat, mielőtt felhajtod, az eperszeletekből is tégy rá. Tálalás előtt a palacsinták tetejét is díszítsd eperrel.

További palacsintareceptet találsz az NLCafén

Fotó: Pinterest

Exit mobile version