Különleges gyors saláta eperrel

Piazza Gabriella / Tavola in Piazza | 2016. Június 12.
Lehet, hogy epret eddig csak gyümölcssalátákban ettetek, de most hoztunk egy olyan különleges gyors salátát, amiben nem gyümölcsök az eper társai, hanem spenót és mozzarella. Próbáljátok ki, megéri!

 

 

Hozzávalók 4 személyre:

Az epret folyóvíz alatt leöblítjük, leveleit eltávolítjuk, a gyümölcshúst 2-3 mm vékonyan felszeleteljük. A spenót- és a bazsalikomleveleket megmossuk, megszárítjuk. A mozzarellagolyókat lecsöpögtetjük.

A  spenótot, az epret, a sajtot és a bazsalikomleveleket tányérokra rendezzük, megsózzuk, megborsozzuk, meglocsoljuk egy kevés balzsamecettel valamint extra szűz olívaolajjal, és azonnal tálaljuk.

Még több saláta az NLCafén:

Exit mobile version