Hűsítő nyári meggyleves receptje

nlc | 2016. Július 01.
A nyár egyik kedvenc gyümölcslevesét vétek lenne kihagyni. Főként a meggyszezon kellős közepén. A hűsítő nyári meggyleves receptje alapján egyszerűen és gyorsan elkészíthető ételt varázsolhatsz az asztalra a kánikulai napokon is.

A nyár savanykás bogyós gyümölcséből mennyei meggylekvárt főzhetsz, de befőttnek is kiváló, nem beszélve a szuper meggyes receptekről. És a forró napok hideg gyümölcsleveseinek is egyik legnépszerűbb alapanyaga a meggy. Ha teheted, fagyaszd le több adagban, így a szezon elmúltával sem kell lemondanod erről a finom ételről. Készítsd el velünk ezt az igazán egyszerű receptet.

A meggyleves hozzávalói

Így készül a nyári meggyleves

Alaposan mosd meg a meggyet, szedd le a szárát. Ha jobban szereted mag nélkül, kimagozhatod, de a bogyók szebben mutatnak a levesben, ha egészben főzöd a gyümölcsöt. Töltsd a gyümölcsöt fazékba, öntsd fel annyi vízzel, ami épp ellepi. Lassú tűzön forrald fel.

Öntsd a meggyleveshez a cukrot, add hozzá a sót, a fűszereket és a citromlevet. A forralástól számított 15 percig főzd. Közben a tejszínhez keverd hozzá a lisztet, ügyelve, hogy ne maradjon csomós. Amikor a meggyleves megfőtt, folyamatos kevergetés mellett öntsd bele a lisztes keveréket. Néhány percig forrald, majd vedd le az edényt a tűzről.

Hidegen, gombócnyi tejszínhabbal kínáld a hűsítő nyári meggylevest.

További meggyes receptek az NLCafén

Fotók: Thinkstock

Exit mobile version