Kényeztesd a családot málnás kuglóffal!

nlc | 2016. Július 03.
Vannak sütik, amelyekért még nyáron, a legnagyobb melegben is érdemes bekapcsolni a sütőt. Ez a málnás kuglóf pont olyan. Készítsd el este, ha már kicsit hűvösebb van, és reggel már tálalhatod is az isteni finom süteményt!

 

Hozzávalók:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra! Keverjük el a liszteket a sütőporral. Az egész tojásokat keverjük elektromos habverővel fehéredésig a cukorral (4-5 perc, amíg felhabosodik, kifehéredik, többszörösére nő). Fakanállal keverjük a tojáshoz a lisztet, a citromhéjat, az olvasztott vajat és a joghurtot. Keverjük el benne óvatosan a fagyott málnát! Vajazzuk és lisztezzük ki a kuglófformát, öntsük bele a tésztát! Tegyük a sütőbe, és kb. 1 óra alatt süssük készre (tűpróbával ellenőrizzük), ha nagyon sül a teteje, fedjük le alufóliával. Vízgőz fölött olvasszuk meg a tejcsokoládét, majd csorgassuk a kihűlt, kiborított kuglóf tetejére. 

 

Még több málnás desszert az NLCafén:

Exit mobile version