Íme nagyanyáink isteni túrógombócreceptje

nlc | 2016. Július 05.
A világban magyar gasztrokuriózumnak számító túrógombócot csöppet sem bonyolult elkészíteni. Valójában még a gyerekek is könnyedén megbirkózhatnak vele. Készítsd el velünk nagyanyáink isteni hagyományos túrógombócreceptjét.

Hogy biztos legyen a sikered, talán a legfontosabb, hogy a túró rendkívül friss legyen. Ha teheted, házi túrót és tejfölt használj fel a túrógombóc elkészítéséhez. Piacokon találni még ilyen árusokat is. Érdemes kipróbálni épp úgy, mint ezt a mennyei receptet.

A hagyományos, házi túrógombóc hozzávalói

Így készül a túrógombóc

A túrót nagyobb edényben burgonyanyomóval vagy villával alaposan törd össze. A tojásokat keverd habosra, és add a túróhoz. Keverd hozzá a búzadarát és a reszelt citromhéjat is, ízlés szerint sózd. Fóliával takard le, és tedd a hűtőbe 2-3 órára, hogy a tökéletes túrógombóc jól összeállhasson.

Közben az étolajat serpenyőben forrósítsd fel, és pirítsd meg rajta a zsemlemorzsát.

Nedvesítsd be a kezed, és így formálj a túrós keverékből közepes nagyságú gombócokat. Fazékban forralj vizet, tégy bele evőkanálnyi sót, dobd a forrásban lévő vízbe a túrógombócokat, és nagyjából 5-8 perc alatt főzd ki. Miután feljönnek a víz tetejére, hagyd még kicsit főni, de 1-2 perc múlva már biztosan kellően megpuhulnak.

Forgasd a túrógombócokat a zsemlemorzsába. Tejföllel meglocsolva, porcukorral meghintve kínáld a legjobb recept szerinti túrógombócot.

További túrógombócreceptek az NLCafén

Exit mobile version