Isteni nyári vacsora: a zöldséglasagne

nlc | 2016. Július 09.
A klasszikus lasagnét nehéz letaszítani a trónról, de ez a mai vacsora talán még arra is képes. A tésztalapokat cukkini helyettesíti, és a végeredmény olyan, de olyan finom, hogy szinte minden héten előkerül ez a recept.

 

Zöldséglasagne

Hozzávalók 2 személyre:

A paradicsomszószhoz:

A magos réteghez:

Elkészítése:

A cukkinikből uborkagyaluval hosszú csíkokat vágunk. A két cukkiniből összesen 16 szép szelet lesz. A jégsalátát vékony csíkokra vágjuk. Az első réteg: 4 cukkinilap egymás mellé téve. A többi réteg is így készül. A paradicsomszósz hozzávalóit turmixgépben simára keverjük. Ha a datolya száraz, akkor előtte be kell áztatni.

A magos réteghez is konyhai robotgépbe tesszük a hozzávalókat, és homogén masszát készítünk. A cukkiniből 4 szeletet lerakunk egymás mellé egy kisebb tálba. Erre rászórjuk a jégsaláta felét. Erre a paradicsomszósz fele kerül, majd ismét 4 szelet cukkini. Erre rákenjük a mandulás krémet, majd újra jön 4 szelet cukkini. Erre a salátalevelek, majd a paradicsomszósz másik fele. A tetejére ismét cukkinicsíkokat teszünk.

 

Még több cukkinis recept az NLCafén:

Exit mobile version